Plantlust Veere

Eindelijk de wei weer in.

10 juli 2021 waren we als ringrijdvereniging te gast op het terrein van camping Plantlust te Veere waar we voor het eerst sinds 2 jaar weer een wedstrijd hielden. En wat was het fijn om de rijders en de paarden weer te zien na zo een lange tijd. Natuurlijk was er vorig jaar wel eens ergens een oefenwedstrijdje, of op eigen terrein een gezellig samen zijn onder leden, maar vandaag was het een wedstrijd georganiseerd door de vereniging.

Maar liefst 23 opgaven hadden we een mooi clubje bij elkaar wat er, met de gestelde maatregelen, een mooie en gezellige dag van zou maken. De start van de wedstrijd verliep voortvarend in de eerste beurt werden maar liefst 19 van de 23 ringen al gestoken. Dat beloofde een veelbelovende dag. Want er waren toch wat paarden op de wedstrijd die voor het eerst op een wedstrijd in de baan waren. Voor de middag reden we 11 beurten, en de laatste 2 beurten voor het middag eten telden mee voor de pollepel. Maar liefst 17 deelnemers staken de 2 38 mm ring in. En omdat de rijders de smaak goed te pakken hadden begonnen we de kamp op een ring van 26mm.  Hier vielen slechts 2 deelnemers op af, en uiteindelijk kan je toch maar 1 winnaar over houden. 7 rijders staken de 20mm ring in en waren nog in de race voor de lepel. Ditmaal een mooie houtkleurige lepel waarin een Zeeuwse knoop in was gebrand. Op de 14mm ring staken Rick Eckhardt en Sebastiaan Sturm in. De 10mm mocht de eerste wedstrijd al een winnaar op leveren. Maar liefst 3 keer achter elkaar staken Rick en Sebastiaan deze ring in. En de 4e keer presteerde Rick het toch weer, en moest Sebastiaan toch zijn meerdere erkennen in Rick. Helaas konden we de winnaar niet jonassen, maar daarmee maakte het zijn winst niet minder mooi.

Ook in de middag hadden we een klein puntenkoersje. Een vaart op de 20mm en 14mm. Zodat een ieder toch eens kon proberen op een kleine ring. Rick Eckhardt, Gijs van den Broeke en Helene Louwerse staken deze ringen in. De kamp op de 10 mm, die enkel werd gestoken door Rick, mocht de pret niet drukken. De prijzen daar ging om. Prachtige cd’s van o.a. Gert en Hermien, Corry en de Rekels en Hollandse klassieke hits. Dus je kunt je wel bedenken dat dit natuurlijk een prijs is waar lang over gesproken gaat worden.

De dag werd ingedeeld in een grote en in een kleine finale. De rijders die voor de middag 10 of 11 ringen hadden gestoken werden ingedeeld in de grote finale. En de leden die minder dan 10 ringen voor de middag hadden werden ingedeeld. In totaal reden we 22 beurten over de gehele dag. We hadden 2 rijders die alle 22 ringen gestoken hadden. Rick Eckhardt en Krijn Coppoolse. We hadden 5 rijders die in aanmerking kwamen voor de 3 bekers in de grote finale. De heren hadden alle ringen na de middag ingestoken en maakten kans op een van de bekers. Dit waren Rick Eckhardt, Sebastiaan Sturm, Krijn Coppoolse, André van Maldegem en Dennis Willeboordse.

In de kleine finale hadden we 2 heren die ook alle 11 ringen hadden ingestoken en met elkaar zouden kampen om de bekers 1 en 2. Dit waren Bram van Boxel en Chris Sturm. De 3e beker zou voor Kim Reijnierse zijn. Maar helaas gooide en grote regenbui roet in het eten. Zowel het bestuur als de rijders die meesten kampen vonden het veiliger om de wedstrijd te staken. Het werd te glad in de baan en de boxen omdat de ondergrond van gras was. Dus hadden we wel een mooie wedstrijd maar geen winnaars of verliezers.

Uitslag na 22 beurten
1Rick Eckhardt22pollepel
1Krijn Copoolse22
3Gijs van den Broeke21
4Roy Paauwe21
5Sebastiaan Sturm21
6André van Maldegem21
7Dennis Wileboordse21
8Ingmar Alewijnse20
9Nathalie de Later20
10Bram van Boxel20
11Kim Reijnierse19
12Chris Sturm19
13Nynke Eckhardt19
14Elvira Reijnierse18
15Moniek Corbijn17
16Johnny Louwerse17
17Elise Willeboordse17
18Sabine Reijnierse16
19Wilbert Koole15
20Helene Louwerse13
21Marije de Bruijn12
22Jordy Reijnierse10
23Lisanne Janse 7