90 van de 90 2008

Voor de 2e keer in de geschiedenis van de Ereklas 90 van de 90 ringen!!!

24 mei 2008 te Biggekerke.

Dit keer waren het:

Maarten Spiljard (18) 30 ringen
Liza van Hof Nieuw Veerezicht

Dennis Willeboordse (32) 30 ringen
Julia van Hof Nieuw Veerezicht

Sebastiaan Sturm (19) 30 ringen
Jara van Pomona

De voorbereiding.

We hebben vaak met z’n drieën lopend geoefend, hier zijn we mee begonnen zo rond eind februari we liepen dan bijna elke zaterdag een wedstrijdje hier bleek toch vaak dat veel ervaring nodig is want Dennis wist keer op keer te winnen van de “jongetjes”.
Op het paard oefenen begonnen we wat later mee Maarten en Sebastiaan zo half april want zij mochten eerst nog een keer oefenen in Maasland. Dennis begon zijn seizoen niet op zijn vaste paard Julia maar op Frida omdat Julia nog drachtig was, maar een week voor de ereklas kon Dennis toch zijn eerste wedstrijd rijden op Julia en stak toen al de volle 100%.
Voor Maarten was de ereklas al de 5e wedstrijd van het seizoen, voor Sebastiaan de 4e en voor Dennis de 3e wedstrijd we hadden dus alle 3 al de nodige beurtjes gereden voor we aan het “echte” werk begonnen.

De dag zelf.

Op de dag zelf vroeg uit de veren zoals elke wedstrijd, als eerste de paarden vlechten en dan naar de wedstrijd toe. Maarten en Dennis vertrokken vanaf dezelfde boerderij en Sebastiaan kwam er pas in Biggekerke bij, toen was het 3-tal compleet en begonnen we met inrijden. Ongeveer 10 minuten voor de wedstrijd begon zochten we elkaar op langs de baan waar we ons even concentreerden op de wedstrijd. Bijna 8 uur, we gaven elkaar een hand en wensten succes en zochten onze paarden op we reden een hele dag als eerste 3 van het bord.
Er werd door iedereen heel goed gepresteerd want na 5 beurten waren er nog 5 3-tallen met de volle bak hiervan vielen er 2 vrij snel af. In de 9e beurt viel het 2e drietal van Gapinge af en in de 13e beurt miste domburg 2 een ring waardoor wij alleen aan de leiding gingen.
Er werd die dag wel over de mogelijkheid gesproken van 90 ringen en ook wij zelf hadden er al eens over gedacht maar bekeken de wedstrijd beurt voor beurt. Het ging gewoon een hele dag lekker ze vielen er bij ons alle 3 heel strak op.
‘s Middags kwam er wel wat meer wind op zetten maar onder de bomen merkten wij daar toch niet veel van.
In de loop van de wedstrijd gaat de spanning toch zeker flink omhoog zeker vanaf de 25e beurt, er wordt dan steeds meer gesproken over de mogelijkheid die toen nog steeds bestond. Maar we hielden ons hoofd koel en zeiden eigenlijk de hele dag niet veel.

De laatste beurt.

Vlak voor we ons op gingen maken voor de laatste beurt werd er ineens gezegd dat er geschept zou worden en wij waren hier niet blij mee, maar gelukkig ging dit niet door en konden we ons op maken voor DE beurt.
Maarten: Ik moest als eerste rijder de dertigste beurt rijden, de spanning was wat groter dan de andere beurten. Toen ik had gestoken ben ik van mijn paard afgestapt en ben gaan kijken, wat Dennis zou doen, toen hij ingestoken hebben we samen afgewacht op Sebastiaan zijn laatste ring ook mee zou nemen, en dat deed hij!
Dennis: Maarten reed en stak zijn ring, toen dacht ik nu ik nog en ik stak ook raak. Toen zocht ik snel Maarten op en zei tegen hem: kom op Sebastiaan laat ons niet in de steek!!
Sebastiaan: ik zag Maarten rijden, RAAK!! Toen Dennis, ik durfde bijna niet meer te kijken en ook hij stak RAAK!! En toen stond ik er nog alleen voor de spanning was heel hoog en ook de wind trok wat aan ik wachte iets langer in de hoop dat de wind iets weg ging maar dat wilde ook niet, dus toch maar rijden en jawel RAAK!!! 90 v/d 90
Na het steken van de laatste ring ben ik heel snel van mijn paard gesprongen om mijn maten op te zoeken en te omhelzen.

Na deze ontlading werden wij door iedereen gefeliciteerd met deze grote prestatie. Na de wedstrijd werden we gejonast en kregen we de prijzen uit handen van burgmeester R.J. van der Zwaag en van dhr. Poppelaars van de provincie Zeeland.
‘s Avonds zijn we nog gezellig met een groepje uit eten geweest en daarna nog even een afzakkertje in een café gedaan. En als laatste nog een borrel bij Maarten, een mooie afsluiting van een onvergetelijke dag!