De oprichting

De oprichting.

28 november 1950 zag onze vereniging het levenslicht. In een vergadering werden er met 8 aanwezigen de ringrijdersvereniging te Gapinge opgericht. De eerste voorzitter van onze vereniging was Bas Arendse, hij werd met 7 van de 8 stemmen gekozen. Onze eerste secretaris was Ko Paauwe en het eerste bestuurslid A. de Nood. Er werden in het eerste jaar 14 leden lid. De contributie werd vastgesteld op  1,00  gulden per jaar. Het bestuur mocht de regelementen opstellen, deze hebben zij  gelijk gesteld aan de regelementen van de ZRV.

Onze eerste wedstrijd verreden op 23 juni 1951 vond plaats op het weiland van de fam. Goedbloed.
Later op het weiland van H.Paauwe de vader van Ko Paauwe, voor in de Vriezeveenseweg.
Dan op het weiland van Bram de Nood aan de Dorpsstraat richting Serooskerke.
Daarna op de kleine weide van Vriezo Sipma aan de Vriezeveenseweg.
Hierna zijn we verhuist naar de Schotsehoek waar we nog steeds rijden.

Sinds 1975 mogen bewoners van de plaatsen Serooskerke, Veere en Vrouwenpolder ook lid worden bij onze vereniging. De plaatsen Serooskerke en Veere hadden wel een eigen vereniging, maar omdat het ledenaantal te weinig was besloten ze de krachten te bundelen. Zo doende wordt er nu ook in deze kernen door onze vereniging gereden.

Inmiddels telt de vereniging over de 100 leden, van actief tot rustend. Maar allen nog een warm hart toedragend aan de vereniging. Hiermee zijn we een van de grootste verenigingen binnen de ZRV.